Trimsalon Sundance. Trimmen zoals het hoort.
Even een stukje uitleg betreft "Trimmen zoals het hoort!".

Het model wat bij de hond hoort en niet gelijk scheren of alles kort knippen. Dit gaat natuurlijk altijd in overleg met de klant. De wens van de klant staat voorop, maar wel voorop gesteld dat de hond er mooi bij blijft lopen, welk ras dan ook!

Behandeling: trimmen is de algehele verzorging van de hond

Plukken: wanneer de hond plukrijp is wordt de ruwe bovenvacht van harde dekharen geplukt, zodat het nieuwe haar wat er onder zit ruimte krijgt om te groeien.Bv ruwharige Jack Russel.

Effileren: Uitdunnen of inkorten van de vacht met behulp van een speciale effileerschaar. Hierdoor behoudt de vacht een natuurlijk uiterlijk. Bv Maltezer.

Knippen: Inkorten van de vacht met een rechte schaar. Hierdoor krijg je een zo strak mogelijk resultaat. Bv Poedel

Borstelen/ kammen: erg belangrijk om dit goed te doen. Door op een juiste manier te borstelen wordt de onderwol er goed uitgehaald, waardoor de huid “lucht” krijgt en gezond blijft. Door goed te borstelen en te kammen onstaan er geen tot weinig klitten. Als een hond te veel klitten krijgt dan kan de hond op den duur vervilt raken, met gevolg dat de hond geschoren moet worden. Dit wordt door de meeste mensen liever voorkomen. Goed borstelen en kammen is dus zeer belangrijk.

Daarnaast behandel ik de honden ook voor of tegen:
Nagels, gebit, weghalen van te veel haar in oren, vlooien, teken, anaalklieren, en uiteraad wassen.

Heeft u niet de mogelijkheid uw hond te brengen of halen dan is dit geen probleem. In overleg kan ik de hond halen of brengen. Trimmen aan huis is ook een mogelijkheid, vooral bij oudere honden. Trimmen op afspraak.

Alle rassen zijn welkom, zowel groot als klein.

 

Trimsalon Sundance - Home  Even voorstellen  Behandeling  Foto's  Route en contact